Rukometaši Vojvodine igraće minimum šest jakih evropskih utakmica naredne sezone (©Starsport)
Rukometaši Vojvodine igraće minimum šest jakih evropskih utakmica naredne sezone (©Starsport)

Odličan žreb za Vojvodinu: U Novi Sad stižu Kiril Lazarov i Rasmus Lauge

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 11:56

Liga Evrope: Srpski šampion igraće u Grupi F sa danskim Silkeborgom, makedonskim Alkaloidom i španskom Logronjo la Riohom, odlučeno žrebom u Beču, u sedištu EHF-a

Srpski šampion, Vojvodina, dobro je prošao u žrebu u Beču. Četa Borisa Rojevića igraće u Grupi F, rukometne Lige Evrope sa danskim Silkeborgom, makedonskim vicešampionom Alkaloidom i španskom Logronjo la Riohom.

Malo je falilo da Lale odu u “grupu smrti” sa braniocem krune Fukseom iz Berlina, rumunskim prvakom Dinamom iz Bukurešta i francuskim Šamberijem, ali nekadašnji predsednik i generalni sekretar RSS-a Božidar Đurković bio je srećne ruke po desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Po dve najbolje ekipe iz svih osam grupa izboriće plasman u Top 16.

Izabrane vesti

Favorit grupe je sigurnio danski Silkeborg koji je ovog leta pojačao reprezentativac svetskog šampiona Rasmus Luage. Organizator igre stiže iz mađarskog Vesprema, a pre je branio boje Flansburga i Kila. Silkeborg je poslednjih godina u senci Olborga i GOG Gudmea, a sa Laugeom opet želi da napadne tron u Danskoj.

Na komilu makedonskog vicešampiona Alkaloida iz Skoplja sedi legendarni Kiril Lazorov, zaštitno lice novog projekta naših južnih suseda. Mlad klub je prošle sezone bio vicešampion svoje zemlje, ispred dvostrukog prvaka Evrope Vardara, a iza šampiona Eurofarm Pelistera iz Bitolja. Pretežno igraju domaći igrači. Nije naivan rival, ali daleko od toga da Lale moraju da strepe od ekipe iz makedonske prestonice. Logronjo iz La Rioha je predstavnik Španije, rukomtne supersile, ali Asobal lige je godinama u padu, klubovi su sve siromašniji.

Novosađani mogu da se nadaju plasmanu u Top 16. Ako budu na jedno od prva dva mesta u grupi igraće u narednoj fazi sa timovima iz Grupe E, odnosno sa dve najbolje ekipe, a u konkurenciji su švajcarski Kadeten Šafhauzen, norveški Elverum, nemački Flensburg i crnogorski Lovćen sa Cetinja.

Drugorangirano evropsko takmičenje počeinje 17. oktobra. Titulu u Ligi Evrope brani Fukse iz Berlina za koje igraju srpski reprezentativci Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić.

Vojvodina je dosad dovela četiri pojačanje, reprezentativno desno krilo Vukašina Vorkapića (Ivri), levo Stefana Sunajka (Dinamo Pančevo), golmana Andreja Trnavca (Partizan) i desnog beka Milana Golubovića (Dinamo Pančevo). Prošle sezone je Voša osvojila četiri pehara, bila najbolja i u EHF kupu i najavila velike domete i naredne sezone. Klub su napustili Miloš Grozdanić, Marko Vasić (Proleter), Srđan Milić (Goč), Aleksandar Kurteš i Luka Arsenić.

SVE GRUPE LIGE EVROPE

GRUPA A: Nant (Francuska), Kristijanstad (Švedska), Benfika (Portugalija), Vardar (Makedonija)/Rajn Nekar Leven (Nemačka)

GRUPA B: Gornjik Zabrže (Poljska), AEK (Grčka), Kriens Lucern (Švajcarska), Istad (Švedska)/Hanover (Nemačka)

GRUPA C: Kuenka (Španija), Gorenje (Slovenija), Savehof (Švedska), Aguas Santas (Portugalija)/Vinttertur (Švajcarska)

GRUPA D: Nekse (Hrvatska), Povaška Bistrica (Slovačka), Skjern (Danska), Trimo Trebnje (Slovenija)/Braga (Portugalija)

GRUPA E: Kadeten Šafhauzen (Švajcarska), Elverum (Norveška), Flensburg (Nemačka), Lovćen (Crna Gora)

GRUPA F: Silkeborg (Danska), Alkaloid (Makedonija), Logronjo la Rioha (Španija), Vojvodina (Srbija)

GRUPA G: Fukse Berlin (Nemačka), Dinamo Bukurešt (Rumunija), Šamberi (Francuska), Izviđač (BiH)

GRUPA H: Sporting Lisabon (Portugalija), Tatabanja (Mađaraska), Hrobri Glogov (Poljska), Konstanca (Rumunija)/Granoljers (Španija)



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara